• Йеңилиқлар
  • 23 Қаңтар, 2014

Чәйнәкни қатқан дур бесип кәткәндә...

Су толтурулған чәйнәккә 1 пакет (25 грамм) лимон кислотасини селип, поруқлитип қайнитиш керәк. Униңдин кейин қайниған суни чәйнәктә бираз вақит тутуп, төкүвәтсә болиду.Аш содисиниң еритмиси (1 литр суға 2 йоған қошуқта сода арилаштурулған) биләнму чәйнәктики қатқан дурни (накип) чиқиришқа болиду. Униму яхшилап қайнитип, совутуп, андин төкүветиш керәк... Адәттики «Coca-cola» ичимлиги, сиркә һәм чиланған тәрхәмәк яки помидор сүйиниңму чәйнәктики қатқан дурни кәткүзүштә әһмийити зор. Әскәртиш: жуқурида пайдилинилған усуллардин кейин чәйнәккә қайтидин таза су қуюп, яхшилап қайнитип, чайқаветиш керәк.

335 рет

көрсетілді

0

пікір

Біздің Telegram каналына жазылыңыз

алдымен сізді қызықтыратын барлық жаңалықтарды біліңіз

Уйғур авази

21 Сәуір, 2021

Жүктеу (PDF)

Редактор блогы

Ершат Моллахун оғли ӘСМӘТОВ

Редактор блогы