- Йеңилиқлар
- 23 Қаңтар, 2014
Чәйнәкни қатқан дур бесип кәткәндә...
Су толтурулған чәйнәккә 1 пакет (25 грамм) лимон кислотасини селип, поруқлитип қайнитиш керәк. Униңдин кейин қайниған суни чәйнәктә бираз вақит тутуп, төкүвәтсә болиду.Аш содисиниң еритмиси (1 литр суға 2 йоған қошуқта сода арилаштурулған) биләнму чәйнәктики қатқан дурни (накип) чиқиришқа болиду. Униму яхшилап қайнитип, совутуп, андин төкүветиш керәк...
Адәттики «Coca-cola» ичимлиги, сиркә һәм чиланған тәрхәмәк яки помидор сүйиниңму чәйнәктики қатқан дурни кәткүзүштә әһмийити зор.
Әскәртиш: жуқурида пайдилинилған усуллардин кейин чәйнәккә қайтидин таза су қуюп, яхшилап қайнитип, чайқаветиш керәк.
335 рет
көрсетілді0
пікір