• «Уйғур авазиниң» сәйилгаһи
  • 15 Тамыз, 2018

Адәмниң ичи қатқанда

Бовақларниң чапсанла ичи қетип қалиду. Шу чағда бир қошуқ қара шекәрни 100 миллилитр илман суға арилаштуруп, уни ичкүзүп, андин бовақниң қосиғини оң тәрәпкә қарита йеник углап бәрсиңиз, тез шипа болиду.Балилар билән чоңларниң ичи қатқанда, қериқ вә узақ дәмләнгән чайни ичмәслик керәк, болмиса чайдики танин кислотасиниң миқдари көпийип, үчәйниң лөмилдиши төвәнләп, қетишни техиму еғирлаштуруветиду. Көкчай ечитилмайду, шуңа униң тәркивидә танин кислотаси көп болиду. Қизилчай, пуирчейи ечитилған чай болғанлиқтин, тәркивидә танин кислотасиниң миқдари аз, шуңа ичи қатқанлар шуларни көпирәк ичиши керәк. Ич қетиш мәзгилидә йемәк-ичмәкниң һәммиси тузсиз болғини яхши һәм қайнақ суни көпирәк ичиш керәк. Зәһәр һайдайдиған гүлчай вә ашқазан яхшилайдиған ясимәнчайниму дәмләп ичсә болиду.

173 рет

көрсетілді

0

пікір

Біздің Telegram каналына жазылыңыз

алдымен сізді қызықтыратын барлық жаңалықтарды біліңіз

Уйғур авази

21 Сәуір, 2021

Жүктеу (PDF)

Редактор блогы

Ершат Моллахун оғли ӘСМӘТОВ

Редактор блогы