• Йеңилиқлар
  • 05 Шілде, 2013

Доғап тәйярлаш усули

Доғап әң яхши услуқ болупла қалмай, адәм саламәтлигигә пайдилиқ мәһсулатларниң бири. У үчәй микрофлорисини рәтләйду һәм униңдики ечиш җәриянини тохтитиду. Шундақла тәрлигәндин кейин организмдики су-туз тәңпуңлуғини әслигә кәлтүриду. Қетиқниң тәркивидә пайдилиқ минераллар билән витаминлар нурғун. Шуңлашқа биз төвәндә бу пайдилиқ мәһсулатни өй шараитида тәйярлаш усулини диққитиңларға һавалә қилмақчимиз. Әң алди билән бир литр сүтни қайнитип, бөлмә һараритигичә совутуш керәк. Андин униңға йерим стакан қетиқ арилаштуруп яхшилап иләштүримиз вә еғизини мәккәм йепип, бәш саат тутимиз. Шуниңдин кейин бир йерим стакан кам тузланған газланған суни қошуп, бираз вақит челиш лазим. Ахирида униңға тәм киргүзүш үчүн қилияш (укроп), көк пияз вә ялпуз йопурмиғини арилаштурса болиду. Мана мошу җәриянлардин кейин доғапни совутуп ичсиңиз, сизгә әҗайип раһәт беғишлайду.

191 рет

көрсетілді

0

пікір
Алдыңғы мақала Президент Павлодар вә Шәрқий Қазақстан вилайәтлиридә болди
Келесі мақала Қазақ ханлиғиниң дәсләпки пайтәхти

Біздің Telegram каналына жазылыңыз

алдымен сізді қызықтыратын барлық жаңалықтарды біліңіз

ПІКІР ҚАЛДЫРУ

Сіздің электронды пошта жарияланбайды. Қатарды міндетті түрде толтырыңыз *

Уйғур авази

21 Қазан, 2020

Жүктеу (PDF)

Редактор блогы

Ершат Моллахун оғли ӘСМӘТОВ

Редактор блогы