• Йеңилиқлар
  • 01 Қараша, 2013

Йөтәл үчүн шипалиқ рецептлар

18 данә әйнулини қайнақ суда дәмләп ичсә, башқа кесәлликләр сәвәвидин пәйда болған йөтәлгә шипа болиду. 5 грамм шекәр қомучни 120 грамм һәсәлгә қошуп истимал қилса, йөтәл тохтайду. Балиларниң йөтилини тохтитиш үчүн, уларға бәдиян көки сүйини анар яки инәк сүти билән қошуп ичкүзүш керәк. 10 грамм чүчүкбуя йилтизини суда қайнитип ичсә, йөтәлгә дава болиду. 16 грамм ақ ләйли уруғини қайнақ суға селип, униңға қара шекәр қошуп истимал қилса, иссиқтин болған йөтәлгә шипалиқтур. 15 данә уруқсиз үзүмни 5 грамм сәвсән билән қошуп истимал қилса, йөтәл тохтайду. 2 грамм пиндук меғизини езип, һәсәл сүйи билән ичиш арқилиқ йөтәлдин қутулушқа болиду. 

448 рет

көрсетілді

0

пікір

Біздің Telegram каналына жазылыңыз

алдымен сізді қызықтыратын барлық жаңалықтарды біліңіз

Уйғур авази

21 Сәуір, 2021

Жүктеу (PDF)

Редактор блогы

Ершат Моллахун оғли ӘСМӘТОВ

Редактор блогы